Ale jeżeli zdecydujecie się użyć pomidorów z krzaka podpowiem jak łatwo i szybko pozbyć się pomidorowej skórki ;-)
Zagotuj w garnku wodę. Pomidory umyj pod bieżącą wodą i ponacinaj je z dwóch stron (zrób ostrym nożem na czubku i w miejscu ogonka krzyżyki).
Nacinam krzyżyki z obu stron pomidora
Następnie gdy woda się zagotuje wyłącz ją i włóż do wody ponacinane pomidory. Zostaw je tam na 60 sekund (lub do momentu gdy zobaczysz, że skórka sama zaczyna odchodzić).
Ponacinane pomidory w garnku z wrzątkiem (pamiętaj wyłącz ogień, nie gotuj pomidorów)
Teraz wyjmuj pomidory i nożykiem łatwo zdejmuj skórkę ;-)
Zdejmowanie skórki z pomidorów
Obrane pomidory ze skórki
No to co dziś zrobisz z pomidorów?
Pozdrawiam
M
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz