Nasza zastawa, moja obstawa

Nasza zastawa, moja obstawa

wtorek, 17 lutego 2015

Jak zrobić surówkę z kapusty pekińskiej?

Nie macie pomysłu jaką surówkę przygotować do obiadu?
Ja często mam ten problem. Z pomocą zawsze przyjdzie mama, która tym razem sprzedała mi przepis na bardzo prostą i bardzo smaczną surówkę z kapusty pekińskiej.


Surówka z kapusty pekińskiej

składniki:

- pół kapusty pekińskiej drobno pokrojonej (drugie pół zużyjecie następnym razem),
- jedna marchewka starta na tarce o grubych oczkach,
- jedno jabłko starte na tarce o grubych oczkach,
- sok z połowy cytryny (moja mama używa kwasku cytrynowego),
- łyżka cukru,
- trzy łyżki majonezu (ile kto lubi),

Przygotowanie:

Kapustę pekińską wrzuć do miski, dodaj starte jabłko i marchewkę, posyp cukrem, polej sokiem z cytryny i dodaj majonez. Wymieszaj!
Gotowe!

Surówka z kapusty pekińskiej

Dziecinnie prosta, tania i bardzo szybka w przygotowaniu. 
Zdradzę, że to teraz ulubiona surówka mojego męża ;-)

Ech...co ja dzisiaj zrobię na obiad...?
;-)


Miłego dnia
M

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz