Pyszne na ciepło jak i na zimno. Jedyne odstępstwo to Kozieradka, której nie miałam.
Zrobiłam bakłażany w pomidorach i bakłażany w pieczarkach, po przepisy odsyłam na bloga.
Które lepsze?
Moim zdaniem te w pomidorach, ale o smakach się nie dyskutuje ;-)
Na lewej patelni dusi się cebulka z pieczarkami na prawej patelni cebulka z pomidorami z puszki
Następnie na lewą patelnie jak i na prawą wsypuje wcześniej podsmażony pokrojony bakłażan, duszę jeszcze chwilkę, dodaje przyprawy; rozgnieciony czosnek, mieloną kolendrę, sól i pieprz i przerzucam do osobnych misek (do miski z wersją pieczarkową dodałam przyprawy chilli)
Gotowa wersja bakłażana smażonego z pieczarkami, wymieszana z pokrojoną natką pietruszki i pokrojoną kolendrą
Gotowa wersja bakłażana smażonego z pomidorami posypana świeżą pokrojoną natką pietruszki i kolendrą
Bakłażan smażony z pomidorami i bakłażan smażony z pieczarkami to fantastyczne dania na przyjęcie, gdy mamy przyjąć gości, proste w przygotowaniu, efektowne a do tego bardzo smaczne!
Polecam!!!
Pozdrawiam
M
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz