Nasza zastawa, moja obstawa

Nasza zastawa, moja obstawa

piątek, 9 stycznia 2015

Gruzińska kuchnia na dwie fajerki

Nie mogłam się powstrzymać, zrobiłam, kolejne danie tzn. dwie odmiany jednego dania z bakłażanów, przepis pochodzi oczywiście z niedawno odkrytej strony o Gruzji.
Pyszne na ciepło jak i na zimno. Jedyne odstępstwo to Kozieradka, której nie miałam.
Zrobiłam bakłażany w pomidorach i bakłażany w pieczarkach, po przepisy odsyłam na bloga.
Które lepsze?
Moim zdaniem te w pomidorach, ale o smakach się nie dyskutuje ;-)

Na lewej patelni dusi się cebulka z pieczarkami na prawej patelni cebulka z pomidorami z puszki

Następnie na lewą patelnie jak i na prawą wsypuje wcześniej podsmażony pokrojony bakłażan, duszę jeszcze chwilkę, dodaje przyprawy; rozgnieciony czosnek, mieloną kolendrę, sól i pieprz i przerzucam do osobnych misek (do miski z wersją pieczarkową dodałam przyprawy chilli)

Gotowa wersja bakłażana smażonego z pieczarkami, wymieszana z pokrojoną natką pietruszki i pokrojoną kolendrą

Gotowa wersja bakłażana smażonego z pomidorami posypana świeżą pokrojoną natką pietruszki i kolendrą

Bakłażan smażony z pomidorami i bakłażan smażony z pieczarkami to fantastyczne dania na przyjęcie, gdy mamy przyjąć gości, proste w przygotowaniu, efektowne a do tego bardzo smaczne! 
Polecam!!!

Pozdrawiam

M


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz