Przetrzep zbiory, może znajdziesz gdzieś ukryte zielone pesto (mały słoiczek), puszkę tuńczyka najlepiej w sosie własnym (ja miałam tylko tuńczyka w oleju) i cebulę (najlepiej czerwoną, ale ze zwykłą też będzie smacznie) no i koniecznie makaron ;-)
Będzie pysznie!
Oto przepis na
Makaron z tuńczykiem i zielonym pesto
składniki:
- słoiczek zielonego pesto
- puszka tuńczyka w sosie własnym (ewentualnie w oleju)
- jedna duża cebula czerwona/biała
- makaron
Przygotowanie:
Pokrojoną w półplasterki cebulę podsmaż na odrobinie oleju, gdy będzie miękka dodaj tuńczyka w sosie własnym (ja miałam tylko puszkę tuńczyka w oleju, było dobrze) i smaż przez chwilkę, dodaj pesto zielone i gotowe! Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu i wrzuć go na patelnie. Wymieszaj wszystko. Nawet nie musisz przyprawiać ;-)
Makaron z tuńczykiem i zielonym pesto
Miłego dnia
M
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz