Nasza zastawa, moja obstawa

Nasza zastawa, moja obstawa

wtorek, 2 września 2014

Makaron z tuńczykiem i zielonym pesto

Co zrobić i z czego gdy w lodówce wiatr hula jak u Sienkiewiczów a w szafce z produktami suchymi pustynia? Dzieci wołają jeść, a męża brak co by z lasu zwierza przyniósł...
Przetrzep zbiory, może znajdziesz gdzieś ukryte zielone pesto (mały słoiczek), puszkę tuńczyka najlepiej w sosie własnym (ja miałam tylko tuńczyka w oleju) i cebulę (najlepiej czerwoną, ale ze zwykłą też będzie smacznie) no i koniecznie makaron ;-) 
Będzie pysznie!
Oto przepis na

Makaron z tuńczykiem i zielonym pesto


składniki:

- słoiczek zielonego pesto
- puszka tuńczyka w sosie własnym (ewentualnie w oleju)
- jedna duża cebula czerwona/biała
- makaron

Przygotowanie:

Pokrojoną w półplasterki cebulę podsmaż na odrobinie oleju, gdy będzie miękka dodaj tuńczyka w sosie własnym (ja miałam tylko puszkę tuńczyka w oleju, było dobrze) i smaż przez chwilkę, dodaj pesto zielone i gotowe! Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu i wrzuć go na patelnie. Wymieszaj wszystko. Nawet nie musisz przyprawiać ;-) 
Będzie pysznie!!!


 Makaron z tuńczykiem i zielonym pesto

Miłego dnia

M

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz