A Wy co kupujecie w Lidlu?
Macie swoje typy?
Dziś dzięki wczorajszym zakupom zrobiłam wspaniały i bardzo szybki obiad.
I jak mój małżonek nie znosi szparagów... tak dziś stwierdził, że "TAKIE szparagi mogę mu robić codziennie... ;-)" a to już o czymś świadczy ;-)
szkoda, że sezon szparagowy chyli się ku końcowi...
A zrobiłam:
Steki z tuńczyka ze szparagami i ryżem
Steki z tuńczyka
marynata:
- oliwa z oliwek- trzy ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
- sól
- pieprz
- suszona bazylia
- mieszanka przypraw Chili (Kotanyi)
Szparagi zielone duszone z czosnkiem
składniki:
- pęczek szparagów- trzy ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
- trzy listki laurowe
- trzy ziela angielskie
- trzy łyżki masła
Przygotowanie:
Steki z tuńczyka obtoczyć w marynacie i pozostawić przynajmniej na pół godziny (im dłużej tym lepiej).
Steki z tuńczyka w marynacie
Rozgrzać masło z listkami laurowymi i zielem angielskim, wrzucić szparagi (łodygi i główki), chwilę podsmażyć podlewając wodą jaka pozostała nam po gotowaniu szparagów, pod koniec wrzucić czosnek i smażyć na wolnym ogniu.
Smażone szparagi z czosnkiem
Pasibrzuchy...
Ale nic tak nie cieszy serca kobiety jak najedzeni i zadowoleni jej mężczyźni (mali i duzi ;-)
Janek się zajadał, Franek... troszkę miej (wybaczam bo ma fazę niejadka pięciolatka) ale za to tata...ech... bezcenne...
Dobrej nocy
M
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz