Codziennie rano gdy pytam co chce na śniadanie słyszę tylko jedną odpowiedź: bruschettę! W związku z tym Nasza spiżarnia zamieniła się w magazyn puszek z krojonymi pomidorami bez skórki a balkon obrósł w bazylię. Nie przeszkadza mi to, fajnie że mój największy chłopak je coś zdrowego. Przygotowanie zajmuje zaledwie parę minut. Jeżeli jeszcze nie próbowaliście ten przepis jest właśnie dla Was ;-)
Bruschetta z bazylią i czosnkiem
składniki:
- puszka krojonych pomidorów bez skórki (w sezonie świeże pomidory bez skórki pokrojone w drobną kostkę)- trzy wyciśnięte ząbki czosnku
- listki bazylii drobno pokrojone
przyprawy:
- sól- pieprz świeżo zmielony
- oliwa z oliwek
Przygotowanie:
Do miski wlewam pomidory, wyciskam czosnek, wrzucam posiekaną bazylię, doprawiam solą i pieprzem, polewam odrobiną oliwy z oliwek, mieszam i gotowe.Smacznego!!!
Bruschetta z bazylią i czosnkiem (na zdjęciu przed wymieszaniem)
Bruschetta świetnie smakuje na świeżej lub ciepłej bagietce. Doskonała na majowe przyjęcie lub po prostu na lekkie i soczyste śniadanie.
Zaczynam się martwić ;-P
M
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz